Friday, February 29, 2008

Sepenggal

Pembangkang mintak sepenggal untuk tadbir negara Pak la la la kata Malaya akan hancur dan bankrap.

Najib mintak sepenggal kat Kelantan? Alamatnya jadi Serambi Maksiat la la la ...

Elok dipenggal je kepala dua-dua, terutama yang kat Rombau tu .... la la la la

10 comments:

Pa'chik said...

itu la modal dia.. bagi dia sepenggal... kalau tak suka tukar la balik...

yang aku risau, kalau seben ee mula jual arak kat sini... budak sini.. perangai bukan elok mana, ghope setan sekor-sekor... mudah sangat terpengaruh.. dah tu, perangai gedebe tak abis-abis, bila mabuk... lagi lah... kang tak pasal aku kena bertumbuk tetiap hari... [kalau tak mati la...]

mereka duk terliur ngan minyak yang 13trillion apa tah.. tong ke hapa... kat pesisir pantai kelantan, yang membolehkan kelantan dapat royalti 5%... yang buleh menjana.. keseluruhan pendapatan.. 200 trillion kalau dikutip sampai abes... sekarang ni, minyak ni disedut ke terengganu... [ini cerita kawan aku yang kerja ngan shell lah.. bukan shell setesen pam minyak tuh.. hahah...]

dah tu... sapa yang tak nak berkuasa kat negeri semekin nih...

izinni said...

pa'chik,
depa desperate perlukan trillion ringgit nak realisasikan JANJI gedang depa dengan segala kaki lima tu. mana depa nak dapat duit nak buat semua kaki2 lima tu kalau tidak dari duit minyak? itu pun belum tentu terlaksana. atas blue print memang ler cantik segalanya .. dari segi implementation? pak lah nak cipta legasi pembangunan dia sendiri. sebab segala apa yang ada kat malaya ni tercatit nama mahathir. hatta, rumah yang dia duduk sambil bersuka ria tu pun mahathir yang buta. so, dia kena buat something yang boleh bagi orang malaya ingat kat dia pulak.

sungguh la .. biarlah bankrap material, janganlah bankrap akhlak .. nauzubillah. tak nak aku anak2 aku tak tau menjawab kat alam barzakh nanti.

benda2 macam ni la yang makin buat aku nak migrate. tapi rasanya new zealand dah out of picture kot ... takat lancong2 buleh ler kot (berangan nih!) hehehhe ..

kita gi timur tengah terus .. huhuhuhu

izinni said...

opsss .. hari tu sibuk dok main isu haji hadi dok payoh salam. ni dah kecoh ler pulak pasal 'fatwa' boleh mengumpat la pulak. siap tanya ulama lagi pasal hukum ... buat dosa kering kontang tak abih2.

aini fatimah hassan said...

Salam...

tadi sempat tengok MHI pasal manifesto, yg best tetamu undangan tu terus terang cakap BN perlukan keajaiban utk menang di Kelantan. Kira samalah ngan pembangkang nak menang di selatan ni... Tah lah org selatan ni bila lah nak terbuka fikirannya...

mudin001 said...

la la la la

khairyn said...

jom nyanyi.

kalau ulama boleh tukar hukum, kira memang patutla ulama tu pula kena penggal kepala. Apa gila???? hukum yang dah terang2 lagi nak bersuluh diubah? Tempah one-way ticket ke neraka adalah.

Jom migrate. Aku pun rasa macam nak keluar jer dari tanah ratu ni. Nak cari matawang yang lagi besar hahahaha.. dasar Materialistik! Mata duitan!

errr... Jom Qatar atau Bahrain? Duit dekat RM10 wooo...

Mak Su said...

lalalla, lalalla

izinni said...

salam aini,
'keajaiban' tu terletak kat tangan SPR la ..
kat selatan memang susah nak masuk tapi kita kena ingat menang kalah tu Allah yang tentukan. mana tau ada 1,2 yang melekat kat selatan tu nanti, insyaAllah.

najmudin,
tra la li tra la lu

khairyn,
jom! penangan klip kat entri yang tu sampai sekarang melekat part la la la tu. hahahhaa
yang peliknya tu ulama2 yang wartawan2 dok kontek tu takan ler tak tau yang sekarang ni time eleksyen. kalau wartawan call tanya pasal hukum itu ini tu maknanya ada kena mengena dengan eleksyen la kan. patutnya seeloknya jangan bagi apa2 komen. ini lajuuuu je .. asalkan dapat masuk paper.
Qatar, Bahrain ek? Syria tak nak ke? nak sambung belajar pulak laa .. hehehhee

maksu,
jom nyanyi gak! la li la li la li

acciaccatura said...

mereka ni penipu BESAR. dan kesiannya orang yang menyokong mereka ni, dunia tidak akhirat pun tidak! just plain BODO!

izinni said...

salam accia,
bukan takat penipu BESAR .. GADANG sangat!
sampai sekarang tak faham kenapa mereka lebih suka jadi bodoh dan ikut sangat pepatah omputih yang bodoh "better the devil i know than the angel i don't".