Saturday, August 08, 2009

Makan-makan ...

Petang nanti ada acara jalan-jalan dan makan-makan dengan anak-anak dengan orang TJ. Bila dicongak-congak, sudah hampir setahun tidak berjumpa sua. Yang akhir, berhari raya ke rumahnya. Lepas itu berdating-dating dalam talian telefon dan talian internet semata.

Ada rezeki, akan upload gambar-gambar kanak-kanak 5 orang makan-makan. Tapi gambar ibu dan orang TJ yang baik hati dan comel, berkemungkinan besar tidak akan diuploadkan. hehehhee

Pagi ini, bersarapan cekodok cempedak. Malam kelmarin, bermakan malam Spagetti Chicken Bolognese. Malam semalam, nasi berlaukkan sambal tumis ikan bilis, telur dadar dan sup kentang dengan so'on. (Gambar tiada sebab lupa nak snap. hehehe)


Jemput makan jemput-jemput cempedak :D


Bolognese yang kurang berseri warnanya tapi sedappp .. hehehehehe


Nota kecik-kenot:
Baru perasan, tarikh dan waktu di gambar-gambar adalah tidak tepat.

6 comments:

ńĕĕń said...

Salam...

setia menanti gambar bebudak berlima 5... dari gambar2 yang lepas dah perasan tarikh tu cam tak betul... maklum Ali thu lepas lum baru berapa bulan... tapi kat gambar dah besar... puas gak dok belek tarikh kat gambar tu...

hidet said...

sedapnye cucoq cempedak..

err...bolognese? ingtkn spegeti..

Pa'chik said...

oit oit... ni jawapan kawan ko tu...

adam (15:36:22) :

KWN2 SEMUA, INI YG KHAIRI REPLY EMAIL KAT SAYA….HAHAHAHAHA

2009/8/7 Mohd Khairi Mohamad

Oiii pandai, takkan nak tunggu bot tu karam n ada orang mati baru lu nak sebok. Sendiri mau ingat la, lau lu tak pegi jangan menyebok la bongok..cakap macam ko ni bagus sangat jer kan. Gua rasa cam nak jumpe je lu ni…Mulut macam pukimak.

orang TJ said...

Kak Has dan askar, makaseh ek menjayakan program kita petang tadi.. Gumbira saya dapat jumpa askar-askar.. Hehe! :D

izinni said...

neen,
insyaAllah ... sat malam2 sikit saya upload gambar makan2 tadi :D

hidet,
salam perkenalan.

cubalah buat cucoq tu .. memang power :D

memang spagetti ... kuahnya tu namanya chicken bolognese. so nama penuhnya ... spagetti chicken bolognese :) dalam bahasa melayu .. mee orang itali berkuah ayam cincang bersos tomato. hahahaha

orang TJ,
terima kasih jugak sebab rajin melayan kerenah askar2 tu dan sudi belanja depa makan2. bangkrap orang TJ hari ni. hehehhee

izinni said...

Pa'chik,

busuknya bahasa. memang bahasa dia macam pondan sebab pondan je suka maki2 gitu. hehehe

aku tunggu dia reply email aku. :D