Thursday, January 22, 2009

Home ...

She's back. Her flight arrived in KLIA at 3:35pm. She was with housemate, who came back ... for I don't know how many times over the past one year. They appeared at international arrival meet up area at around 4:30pm. An hour 'delayed'. She looked calm and composed. Well, I did not expect the opposite from her. Her book editors met her up first before we (Elle, her sister and myself, with Nisaa' and Ali, too) got to embrace her for the first time in 2 years and 4 months. Her red eyes watered when she hugged Elle, but that's was all. She said she's saving her tears for her mother. She wanted to pour every single drops on her mom's shoulder.

She had declared that the first thing she wanted to do was to eat at the red and yellow clown restaurant. Yeahhh ... the one thing she cannot consume while in Glasgow :P. The one she has not been eating for the past 2 years and 4 months! The one with the black pepper sauce that cost almost RM20! The one, which was supposed to be boycotted! :P

Well, she got what she wished for. I know that while she's here she will hunt down all fast food outlets to satisfy her crave for western HALAL burgers and fried chicken ala Malaya. hahahhaa

Now, she's back home. Safely in the arms of her beloved mother, in Melaka. Crying her heart out, for sure.

As for me ... I'm happy she's finally home ... though only for a while as she's leaving for the Queen's Land on the 2nd of February ... but for now ... she's home.

Nota kecik-kenot:
Kepada semua yang berkirim salam tu ... salam kalian sudah disampaikan tadi. Maaf tiada gambar sebab tertinggal kamera di rumah.

11 comments:

Pa'chik said...

cakap ngan khair.. mintak beli prosperiti dabel... aku nak sekeping... ekekekek...

ko buatkan je sos blekpeper tu... beli daging ramli... jadi gak.. hahah...

izinni said...

heheheh ... dia makan yang single je. yang dabel tu gila punya mahal!

sebenornya aku dah buat pun. daging burger buat sendiri ... daging cincang, chopped onion, lada hitam sikit, garam, roti rendam dalam susu sikit, parsley, carrot, garam gula ... gaul sebati pastu bulat leperkan ... masak ...
pastu sadur dengan sos blackpepper tu. puas makan sebab dagingnya besor. hehehhe ...

kalau nak lagi sedap ... daging tu campur sekali dengan parmesan cheese. huhuhuhu ...

Pa'chik said...

tah... beger mekdi tu bukan sedap pun... hahah... orang melayu je perasan bagus duk mamam beger mekdi tu... hahahah...
konon omputeh la tu... ekekekke...

izinni said...

burger mcD tu bukan apa ... kira lambang kelas jugak tu. koman2 pun kena ada lebih rm10 gak nak makan sana wooo ...

apa pun burger ramly tetapi paling power. hehehehe

Pa'chik said...

macam yang duk bersidai tepi kaki lima minum kopi mahal laa... hahah...
errr... romli tu sapa punya ahh???

Pa'chik said...

gugel beger romli nih... siap masuk lam singlish diksyeneri tuh... hakhak...

achik said...

sampaikan salam saya kat kak khairyn ye kak izinni.. :)

dah lama x makan mekdi.. dulu slalu makan sbb bos belanja bila kena stayback.. ni dah pindah opis, xde delivery, xde dah belanja.. ;p

akirasuri said...

Alhamdulillah.. Salam buat beliau ek.. :)

DeeN said...

Moga Kak Khair kuat semangat! Nanti minta sampaikan salam buat beliau. Lama gak yer kak Khair kat Mesia.

Saya dah lama tak menjengah mekdi. Last sekali mkn mekdi bulan 11 tawun lps. Tu pon delivery sbb kat area hotel tuh xdak kedai makan Halal lg suci. Huhukkkk...

ńĕĕń said...

Salam...

Alhamdulilah Khairyn selamat sampai... Nanti sampaikan salam buat Khairyn.

baca cerita kat blognya, teringat masa saya... wpun masih dlm M'sia, jenazah awrah tak sempat saya tatap buat terakhir kalinya... sayu & sedih itu mmg terasa, yg penting urusan jenazah perlu disegerakan. Apa pun saya percaya itulah juga yang terbaik buat saya kerana DIA LEBIH MENGETAHUI.

Fida Ruzki said...

aku terkilan sgt nak jumpa Harny. bahana kete tak siap dalam masa yang aku jangka. ye lah ni semua Allah punya janji. aku rancang2 sudahnya Dia cakap tak de rezeki.

Aku nak call dia, aku tak sampai hati. lagi pun biarlah dia lepas rindu dendam pada mak dan keluarga dia. Kita kawan2 walaupun rindu kena letak tepi dulu keinginan kita.

sebut pasal keinginan, jangan la cakap aku makan kat mek di tu sebab aku perasan nak jadi omputeh. aku tau la kalau pun aku tepek tempe atau pakai fair and lovely satu tong pun belum tentu muka aku putih bak kapas. aku makan mekdi tu sebab aku lapar. kedua sebab aku kat opis, tak de dapur aku nak goreng burger abang ramli tu.

terasa tau korang cakap macam tu. aku tau la aku tak pandai masak.. hehe nape aku emo ek? best friend coming kot hahaha