Thursday, July 12, 2007

Down Memory Lane

Aku jumpa ni kat youtube. tajuknya "Top 10 cartoon theme songs from the 80's". Senyum sorang-sorang bila tengok clip lagu kartun-kartun tu. teringat masa kecik-kecik. kartun yang paling aku suka sudah semestinya "Jem", "Galaxy Rangers" dan "Transformers." tapi takde la pulak theme song transformer kat clip ni.
Pastu aku suka nengok lukisan2 kartun dulu2. sekarang semua guna komputer. dulu hand-drawn cartoon je tapi tetap menarik. Pastu lagu2 tema setiap kartun tu mesti ada unsur-unsur rock dengan electric guitarnya. hahahahah terus aku teringat kat jowopinter dan posing maut rock kapak dia. hahahaha ...

Let's go down memory lane...errr pada mereka-mereka yang pernah layan kartun2 ni la kan. hahahaha ... Jom layan lagu2 kartun 80-an. :D




updated khas untuk maksu



16 comments:

Mak Su said...

gummy bear? smurfs?

izinni said...

mak su,
ya ya ... especially smurfs. rasanya clip2 yang ni disusun oleh lelaki. hehehhee

achik said...

ala.. x dpt menikmati lagu2 tu.. ;p

izinni said...

errr ... lu kena gi CC la beb. lu gi tanya mak lu .. ada nak beli barang kat kedai tak. hehehehehe

oittt .. belilah speaker! huh!!

~~~***aZaHygCoMeL***~~~ said...

huhuhu...bes...bes.....teringat kecik2 dulu tengok kartun jem dgn smurfs dgn gummy bears dgn he man dgn transformers dgn teenage mutant ninja turtle...hahaha

Pa'chik said...

lagu keluang men takde?


suka lagu yui-lolling star..., katon peluntur.

izinni said...

tak jumpa la pa'chik. tapi kan .. keluang man kartun tahun 80-an ke? aku rasa dalam 90-an kan

acciaccatura said...

hee..haa...hee... ketawa sorang saya kat rumah.
halamk izinni, ni katun masa saya dah besar. sebabnya, saya lebih tua pada anda.scoobydoo tak de ke? kena cari sendiri kat you tubelah nampaknye. memang tanpa muzik, cerita tu macam mati kan?

hujung minggu hari tu saya dan keluarga pergi tonton wayang transformers.sebagai bekas pemuzik, selalunya saya amat perihatan tentang film scoring yang bagus. tapi, ni first time saya terlupa nak dengar lagunya dengan teliti.
mungkin cerita ni umpama star wars zaman saya dulu!

izinni said...

accia,
saya pun suka gak scooby doo ..*scooby doo bee doo .. where are youu .. bla bla bla."
pastu pink panther. sexy theme song dia kan. hehehhe

transformers .. saya tak tengok lagi. suami tak izin nonton wayang .. noo bukan sebab ceritanya tapi sebab suasananya. so, dia belikan VCD untuk anak2 tengok kat rumah je.

Si B*ntang said...

ske betui kartun smurf itu :))

kartun teenage mutant ninja turtles,sampai skang bthn :P

tyrexia said...

"EARTH!" "FIRE!" "WIND!" "WATER!" "HEART!"

"By your powers combined, I am Captain Planet!"
"Go Planet!"


hahaha... saya suka ini... :)

mudin001 said...

aku kecik-kecik dulu tak tengok kartun!

izinni said...

ryn,
rasanya semua suka smurf sebab cute sangat.
TMNT sekarang dah lain .. entahlah .. kurang best pulak rasanya.

tyrexia said...
hahahahaha ... ingat ek ..

najmudin,
ko mesti suka baca buku kan. bagus sangat.

Si B*ntang said...

tirah,aku pon ske yg tuh :))

skang da x best sbb da besau lew,kak has ;))

13may said...

hahha hahha...teringat plak zaman kecik2 dulu...hahha

izinni said...

ryn,
heheheh sekarang kita suka nengok Avatar. huhuhuhu

ahmay,
zaman kecik2 yang sangat menggembirakan .. tak payah fikir pasal awek dan tukang masak. hahahahaha