Sunday, November 09, 2008

Mari makan ...

Lama tak bercerita tentang benda makan.

Ni menu makan tengahari dan malam tadi.

(Ikan keli dibakar sebab ibu malas goreng. Asyik meletup je. Abis muka ibu yang 'cantik jelita' kena mintak panas. huhuhuhu ...)
Yang ini pulak kek coklat yang anak-anak minta buatkan. Sebenarnya depa nak chocolate cup cake. Aku buat kek besar sebab pada aku buat cup cake ni satu pembaziran sebab kena beli paper cup pastu lepas makan buang. Kan membazir tu ... hehhehe ..



Memandangkan dah berbelas tahun tak buat kek yang dibakar dalam oven sebab selalunya kukus je ... jadi hasil kek ini tidak begitu sempurna. hehhehe .. dipendekkan cerita .. hangus atas bawah! hahahhaha ..



Nasib tengahnya ok .. menjadi, tak bantat mendap ke apa. ekekekkee ...
Pastu dihias mengikut sesuka hati jiwa. Chocolate topping dengan badam cincang dan benda bulat2 kecik kaler-kaler tu. Irfan kata .."Wahhhh dramatiknya kek ni." huhuhuhu ... (bila dah dimekap, tak nampak cacat cela kan kan kan ... :D)
Acara makan pun bermula. Syabil dan Nisaa' ibu yang suap sebab ibu malas nak menyapu kalau depa makan tumpah-tumpah. hehehhehe ...
Dalam hangus pun ... habis jugak kek tu. Irfan siap second serving lagi. (errr yang tertinggal itu adalah kerak hangusnya :D)
Wajah-wajah gumbira selepas makan kek chocolate hangus ibu :D

11 comments:

malastinggaikomeng :p said...

Nak! Nak! Nak! (Buat muka kesian) :p

izinni said...

nak? meh datang rumah .. ekekekke

oittt tido laaaa ... esok nak gi berpoya-poya! hahahhaha

BaYu SenJa said...

nak makan kek alamat kena beli la kami.. huhu.

Tapi sekarang dok malaysia, sebelum balik sana nak kena mintak ehsan mama kita buatkan juga kek coklat tu...
terliur ni ;)

azah said...

kak has, masakan ibu, walau hangus camne pon, tetap sedap gak kan!

Mak Su said...

wwwaaaaaaa, semua pun sedap sedap

-our- said...

huhuhu dapny..sekrng kat opis ni ada budak yg sungguh minat masak..seronok gak..ari2 bwk bekal jamu kitorg..mcm2 lauk dia masak, pizza pun ada.. untung sape dapat dia ni..

(pst pst... nak rekemen sape2 x kat dia :D : kalu dia tau ni masak le our dibuat rendang...)

acciaccatura said...

salam izinni,
hmmm...agaknya gitulah disebalik orang yang guna mekap! heeheehe...

Tyra said...

Aaaa... sy diet! tak boleh fikir nak makan kek coklat! :((

Pa'chik said...

(Ikan keli dibakar sebab ibu malas goreng. Asyik meletup je. Abis muka ibu yang 'cantik jelita' kena mintak panas. huhuhuhu ...)

pekebende tu? :P

akuatik said...

sedap keli bakar!

13may said...

hehhe hehhe

bestnya kalau aku jadi jiran hang :D