Saturday, December 06, 2008

Massive landslide ...




pics taken from http://gallery.thestar.com.my/
Updated:
So far the coverage of the landslide tragedy has been quite extensive from both mainstream and alternative media, as well as bloggers. To bad tvpas did not have a single report on the incident. Whatever happened to the webtv?
The power-to-be has came out with ENOUGH-IS-ENOUGH and NO-MORE-HILLSIDE-DEVELOPMENT statements. I don't know whether to feel relieved or laugh out loud at those 'new' rulings. I have heard them a hundred time.

Personally, the tragedy has in a way sealed my decision towards a not-so-attractive offer. I'm relieved. Alhamdulillah.

-----------

To date, it was reported and confirmed that 4 people has died in the massive landslide in Bukit Antarabangsa. Among the deceased, a 2 months old baby. 8 other still missing, 14 injured. The landslide involved 14 houses.

When I heard the news, i feel goosebumps. It really brought back the memory of Highland Towers (November, 1993) and few other similar incidents in the landslide prone area. May Allah be with all the victims.

Politically, this will be the ultimate test for MB Tan Sri Khalid Ibrahim. Hopefully, there would be no more nonsense coming out from the horse's mouth.

I am still waiting for photos or visuals . Wonder what happened? The incident occured at 4am and up till now, there's still no single pics available on the any web news portals. And what happened to visuals on TV? It has been 5 hours!!

11 comments:

Pa'chik said...

bijan kata takde lagi permit untuk umah lereng bukit... err... dulu pun macam tu jugak...

izinni said...

kawasan tu takde pembangunan baru pun. abandoned project ada la. area tu mmg kawasan tanah runtuh. masa aku tau subuh td pun aku tak terkejut sgt. ingat lagi masa keje dulu, masuk bulan 11 je kitaorg kena monitor area tu kot2 ada tanah runtuh walau sekecik mana pun. sekarang????

bijan tu ckp je ... nanti bila kroni mintak lulus lesen bina kondo banglo kat bukit .. lulus punya la. duit beb!

mudin001 said...

Statement Khalid Ibrahim, Pak Lah, Najib sama saja. Mengkambing hitamkan pemaju. Siapa yang luluskan?

Anyway, keutamaan pada masa ini sepatutnya bukan untuk menuding jari, tapi menyelamat dan bantuan dari segala segi untuk mangsa.

izinni said...

mudin,
ya. both are at fault. no 2 questions on that.

Alhamdulillah .. setakat ni makin banyak bantuan sedang disalurkan ke sana .. dari kerajaan, swasta dan orang perseorangan.

aku jika tak disebabkan anak2 .. aku pun akan ke sana :)

Pa'chik said...

gila hapa tibipas tu... berita las pun pasal intebiu ngan stopa ali je... tak kerja ke derang sekarang nih...

bunuh je editor dan wartawan derang weh... nyemak...

izinni said...

pa'chik,
aku pun tak tau apa jadi dengan depa sekarang ni. dengar kata financial crisis ... meruncing gak la.
ada gak cerita dengor kononnya nak ditarik masuk tempat baru yang aku bagitau mu tu. heheheh ... salah satu sebab aku berat nak terima.

tapi sayang sungguh ... tibipas tu dah established. semua orang dah tau. penat je aku dengan boss aku dulu tungkus lumus naikkan, set standard. sighhhh ...

DeeN said...

Memang mengerikan.
Teringat kes Highland Towers.
Tragedi yang memberi peringatan pada semua.
Tapi masih ramai yang mudah lupa.
Wallahu'alam.

izinni said...

DeeN,
biasalah ... manusia kan mudah leka. apa lagi jika tragedi tu kena kat orang lain, bukan depa ... lagi lah lupa sesangat. lepas ni kecoh berdegang2 la ... siasat, kaji, taskforce segala .. tapi lepas 6,7 bulan??! buat balikkkk ... lupa balik ...

ńĕĕń said...

Salam...

baru jap tadi baca Metro (malas nak baca sebenarnya kenyataan depa ni, mesti saling menuding jari), baca kenyataan Najib, memang kelakar, pemaju jgn desak kerajaan lagi utk mohon buat perumahan di kawasan2 cam tu di masa depan. Kan ke kerajaan mempunyai kuasa mutlak, sama ada nak luluskan atau pun tidak sesuatu permohonan tu... mcm org tak sekolah jer bunyinya... ke poket depa yang menekan tu yang main lulus jer ... hahaha...

ati said...

Saya tak boleh nengok pasal benda ni.. Saya nanes.. Saya sedih.. huwahuwahuwa.. :'(

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片