Thursday, May 15, 2008

Hadiah untuk Zinnirah ...

Memandangkan ibu kekurangan pitih .. ibu telah memerah daya kreativiti otak dengan menggunakan barangan terpakai dan apa yang ada dalam rumah untuk menghasilkan sebuah hadiah ulangtahun ke-8 yang ibu harap Zinnirah akan suka dan gunakan selalu.
Resepinya:
Halaman white board terpakai (bukan yang keras tu)
Super Glue
Kertas-kertas warna warni (dibentuk mengikut kesukaan hati)
Kertas Manila untuk border
Gunting

Hasilnya lebih kurang cenggini la:

*Message board Zinnirah*


Nota kecik-kenot:
Lepas ni nak kena perah otak lagi untuk hasilkan something untuk Irfan pulak. hmmm .. ANY IDEA what to make for a 10-year-old boy?

9 comments:

ńĕĕń said...

Salam...

Wpun ianya dari barangan terpakai ttp cantik, bak slogan kita org di kewangan ni buat apa pun mesti -'dengan penuh kasih sayang'. Pasti Zinnirah menyukai dan menggunakannya, insya Allah.

Selalunya utk dijadikan hadiah saya sering mengikut apa yg disukai oleh si penerimanya, antaranya ayat-ayat yg siap diframekan - (frame yg dibuat dr barangan terpakai juga).

Khabar padi tadi sewaktu nak keluar rmh, Cik Hab (abg no 4) btahu yg kamera saya hilang sewaktu dia bercuti di Bangkok dgn isterinya. Baru cdg nak minta sbb nak ke KL. Dia tanya berapa ratus, nak ganti. Tak tahu nak ckp camna sbb harganya hampir seribu setengah. Utk sementara ni saya kata nnt2lah dulu, sedangkan saya ke mana2 kamera tu sentiasa di bawa kecuali klu Cik Hab nak guna. Mmglah Cik Hab tak ada masalah nak ganti sbb dia tiada tanggungan lagi - 2 anak bujangnya dah kerja tp kesian kan... entahlah... kekwn lak ckp kira 'separuh jerlah Ani' (panggilan kat ofis - banyakan nama saya - klu kat rmh tu utk Kak Long - kakak sepupu saya).

achik said...

wah.. hadiah kreatif!!! kalau saya jadi Zinnirah pun saya suka hadiah tu.. hehehe.. ;)

khairyn said...

gumpal gumpal kertas
buat bola


huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aku tensi...

Pa'chik said...

nih nih... ko bagi benda NIH

izinni said...

Aini,
hmmm kalau dengan adik beradik ni susah sikit kalau berkira. apa kata suruh abang bayar apa yang termampu je.

achik,
anak ramai kena kreatif... kalau tak bankrap! hehehhe

khairyn,
hahahhaha ... aku ingat nak buatkan sketch book untuk dia sebab dia suka melukis.
tensi? hmmm ... tido laaa

pa'chik,
huh! sebenornya mu yang nak menda tuh. cheh!! tak senonoh! :P

mudin001 said...

Selamat hari lahir, Zinnirah. :)

izinni said...

Terima kasih pakcik mudin :D

akirasuri said...

Kak has!

Saya baru terperasan!
Besdet Alya sama dengan Besdet Zinnirah!
Hahak! Kebetulan sungguh!

to besdet gal,
hepi belated besdet sayang..
Moga jadi anak solehah dan menyenangkan ummi dan walid ya..
Aminn..

Rynn Cowbra said...

mau hadiah mcm zinnirah pls!
:P