Wednesday, April 09, 2008

Mak lagi ...

Alhamdulillah ... mak was discharged from HKL. She's at home now, resting.

InsyaAllah ... on Saturday, right after Irfan's and Zinnirah's sports day, we will drive up to Bukit Beruntung to visit mak. Perhaps, stay over for a night. The kids has been wanting to visit nenek since they knew about nenek's condition, but kids are now allowed in the ward.

They had prepared a get well card for nenek. Asking for forgiveness ... that's Irfan's words ... he thinks that he had been quite a naughty boy.

Thanks everybody ... najmudin, aini fatimah, Pa'chik, Rynn, Am, CikguZue, Azhar, khairyn, CerminDiri, elviza, achik dan azah for the du'as and kind words that really soothes the heart.

Thank you Ati @ Akirasuri for the surprise call just now. Really really appreciate it. Have'nt chatted with an adult (besides hubby of course! :)) for a very loooooongggggg time.

Tu laaa yang buat aku sayanggg kat korang. hehehheheh ... Ayam golek buat korang sorang satu ...


19 comments:

aini fatimah hassan said...

Salam.....

Alhamdulilah emak Izinni (maaf x tahu panggilan sebenar, ikut yg kat blog ni jer) dah pulang & berehat di rumah. Cute Irfan tu ye, hati mereka terlalu suci.

Sering kali terfikir bagaimanalah seorang anak sanggup membuang ibunya sendiri demi cinta, harta dan sebagainya. Sedangkan cinta & harta itu boleh dicari & diganti, tapi tidak seorang ibu. Tergamak sungguh mereka.

Cinta? Tah ekkkk... cinta tu kan luas maknanya. Apa yang pasti Abg Ngah pernah cakap kat anak sulongnya Yana, 'Ucu awak tu kahwin ajelah dengan komputer dia tu...'.

Saya selalu mempertikaikan cinta yg keterlaluan bila baca sesebuah novel (kerana isu ini rakan2 memberi nickname 'orang x berperasaan'), kerana ada cinta lain yang lebih utama untuk kita rebut, tahlah pandangan masing-masing. Saya suka dengan cinta yang di cari oleh Dr Patrick, kerana mencari cinta Nisa, dia menemui cinta yang HAK, macam Zulaika dalam mencari cinta Yusof a.s. dia temui cinta PENCIPTA nya. Macam Siti Khadijah R.A., kerana cintakan Nabi Muhammad s.a.w. & iman, sanggup dikorbankan seluruh hartanya ke jalan Allah.

Fatimah tu nama arwah emak saya, Fatimah Binti Abdullah Bin Mohd Nuh.

Rynn Cowbra said...

whoaa!

ayam.
adeshh!
kene diet neh.

berat naik.
hihik!

alhamdulillah,mak kak has da kuar dr spital.
sila jaga diri,jaga beliau baik2 oke.!

*hugs*

Rynn Cowbra said...
This comment has been removed by the author.
bagi la budak kecik tu weiii.... said...

alhamdulillah mak kau dah okei...
satu malam je? duk la lelama sikit.. kalau takde orang nak jaga budak kecik tu.. pos je ke sini.. hehe...

khairyn said...

hmm aku kat sini pun tolong tengokkan orang sakit. mimi tak sihat.

alhamdulillah mak ko dah beransur pulih. kau pun take care sama. kuatkan mental. Just tolak jauh2 apa saja benda yg sakitkan hati. abaikan saja.

izinni said...

aini,
manusia sekarang dah terlalu taksub dengan cinta duniawi sampai dah tak nampak cinta yang hakiki dan kekal selamanya.

ryn,
muda-muda nak diet sakan. hehehhe .. makan je laaa ... nanti bila dah sakit nanti semua benda tak boleh nak makan. so while you can, savour it. hehehe ..but always in moderation la kan .. hehehe

*hugs*

pa'chik,
hehehhe .. dah start balik dahhh. kalau spital swasta boleh la mintak duduk lelama ... ni spital gomen. kalau lelama plak nanti tak cukup katil ler plak. aku pun lagi suka mak balik. kat wad tu alahaiiii sangatlah 'daif' pada aku. katil mak betui2 kat tepi kawasan lalu lalang. sebab katil dah penuh, depa tambah je katil letak kat situ. aku suruh ayah pindahkan mak kat spital sungai buloh dia kata nanti susah pulak dia nak gi. betui gak. lagipun kalau kat umah, boleh gak anak2 aku jenguk nenek depa. mak aku pun buleh jumpa ali. kali akhir dia jumpa ali masa aku lepas bersalin hari tu je.
ooo ko nak nisaa' je ek ... abih si kecik ali?? tak nak tulun jaga gak? ekekkeke

khairyn,
insyaAllah .. aku bengang sekejap je. malas nak sakit hati lama-lama. takde faedah pun. don't worry. aku ni mulut je .. hati BAIKKKK kan kan kan. hehehhe

Pa'chik said...

kecik sangat taknak.. susah nak jaga... heheh...

aini fatimah hassan said...

Salam.....

Lupa lak... ayam tu seksi lah, hahaha... tiap-tiap hari makan ayam pun tak pe...

Esok ada acara makan-makan, ada rakan sekerja belanja sempena bday dia... tak kan thn ni nak hadiahkan buku lagi ek...

mudin001 said...

Alhamdulillah.

Argh... kamu ni saja ja nak buat aku meleleh air liur. Nak kena cari ayam golek kat Alamanda kejap lagi ni. :D

so'od said...

wow! ada sumbatan2 ke x ayam tu? hehe..

alhamdulillah! :)

izinni said...

pa'chik,
baby macam ali la paling senang nak dijaga. bagi susu, dia tido. abih citer. tak banyak kerenah. ehhehe

aini,
cubalah hadiahkan yang lain. tentu aini tau apa kesukaan kawan tu kan. tapi hadiah buku ni boleh jadi teman seumur hidup ...

najmudin,
makkk aih .. sampai ke alamanda pi carik ayam golek. hehhehe

am,
sumbatan2 sayuran carrot, kentang, celery, mushroom saute dengan olive oil sikit, oregano, parsley, bread crumbs .. fuhh!! sedappp ...

CikguZue said...

meleleh air liuq saya tgk ayam golek tu...huhu sedapnye...!!!!

alhamdulillah mak akak dah semakin baik, boleh balik rumah...anak2 pula dpt peluang untuk menjaga mak sendiri. Peluang yg tak semua Allah beri.

Pa'chik said...

aku mana ade susu nak bagi.. ekeke...
budak kecik susah, kena mandikan, kena tuko lampin.. hahaha...

achik said...

alhamdulillah.. :)

dulu masa mak saya operation, saya demam seminggu.. huhu..

izinni said...

cikgu,
saya pun berdoa saya diberi kesempatan menjaga mak dan ayah. cuma sekarang ni kurang berkemampuan sebab beranak kecik.

pa'chik,
abihhh nisaa' tu tak kena dimandikan, tak payah tukor diapers? ko ingat nisaa' tu dah reti buat semua tu sendiri ke? dia baru 2 tahun laa ... makan pun bersuap lagi .. hehehhe .. apadaaa ...

achik,
lama tu demam ... mesti mak achik pulak yang kerisauan kan :)

Pa'chik said...

kalau dah umo dua tahun tak pe.. mak aku suka nak buat.. kalau yang kecik sesangat.. dia kurang sikit.. hahah...

aini fatimah hassan said...

Salam.....

suka main2 ngan budak kecik ni, tp yg lum cukup setahun mmg tak berani nak pegang... wpun anak sedara dah berderet2...

esok gi KL, tak dirancang pun, ada 2 pilihan sama ada gi pagi & dgn kenderaan sykt atas urusan kerja ganti tempat rakan sekerja merangkap jiran sebelah meja & rakan seunit atau pun gi petang naik bas temankan rakan penulisnya (betul ke sebutan ni) utk ke pesta buku, rugi sbb tiket bas dah beli. Lepas urusan kerjanya selesai dia tunggu kat sana je. Jadi lebih rela gi naik bas, cuma masalahnya rakan penulisnya tu saya tak kenal pun... ada gak duduk seat lain2 ni... rakan2 sekerja yg lain dah dok gelak jer... siap pesan lagi, 'jgn ko gigil lak nnt...'. Alhamdulilah sepupu free minggu ni so boleh stay kat rumah dia sampai ahad & boleh gi pc fair sekali... bestnya...

Lambat lagilah tidur malam ni, nak kena habiskan baca manuskrip novelnya sebelum dihantar ke sykt penerbitan, sedangkan dia dah tahu saya tetap tak kan komen apa2 pun.

izinni said...

pa'chik,
cheh!! nak suruh mak ko buat .. baik tak payah. beria-ia mintak ingat aku ko nak buat semua sendiri. kensel nak bagi. hahahhaa

aini,
selamat membeli buku dan membelah lautan manusia di pesta buku.

wahhh ... dah boleh jadi editor nih.

Tyra said...

alhamdullilah...

moga mak kak has semakin sihat. amin.

kt rumah ayam golek ni org duk berebut peha dan kepak je...