Saturday, March 08, 2008

YES! YES! YES! ALLAHUAKBAR!

updated:
Unofficial: BN denied its two-thirds - 12.59amUnofficially the opposition parties - DAP, PKR and PAS have managed to deny the BN its two-thirds majority in the Parliament. At the last count, DAP won 27, PKR 25 and PAS 24, bringing a total of 76 seats, one more than the magical number of 75 needed to deny the 2/3. Meanwhile the BN has won 108 seats. There are a total of 222 seats. (source: Malaysiakini)

Yang paling best .. negeriku Selangor pun habis BA sapu. Formula tempe tak menjadi!

==========================

AYOOOOOOOOYOOOOOOOOO ... sudah kalah .... AMMMAAA ...






Takat ni ... Kedah BA menang. Lo Lo menang titiwangsa. Kelantan, PAS retain. Penang, BA menang banyakkkkkk ... Selangor pun dalam belas-belas nak masuk 20.

nanti update lagi bila dah berhenti meragam

12 comments:

So'od said...

Opposition wins Selangor - 12.25am
Selangor has fallen into the hands of the opposition. PKR has earlier announced that its secretary-general Khalid Ibrahim will be named chief minister. In Selangor, opposition has taken 35 seats (DAP - 15, PKR - 11 and PAS - 9) out of the 56 seats in the state.

So'od said...

Unofficially the opposition parties - DAP, PKR and PAS have managed to deny the BN its two-thirds majority in the Parliament. At the last count, DAP won 27, PKR 25 and PAS 24, bringing a total of 76 seats, one more than the magical number of 75 needed to deny the 2/3. Meanwhile the BN has won 108 seats. There are a total of 222 seats

Rynn Cowbra said...

baru nak tampal ape yg so'od tampal :|

kingbinjai said...

tahniah, mereka gagal perolehi 2/3 kerusi.

khairyn said...

jom kita tengok DUN meeting. mesti menarik sebab khir jadi ketua pembangkang lalalalala

kena buang dewan tak? macam yg teng selalu kena tu hahahaha

aini fatimah hassan said...

Salam...

TAHNIAH buat rakyat Selangor & Kedah kerana berani berubah.

Di selatan ni walaupun Be End masih menguasai, namun dengan kehadiran 6 wakil BA di DUN dan 1 di Parlimen, memberi petanda yang jelas apa yang rakyat nak.

Pa'chik said...

ko satu kawasan ngan tirek rupanya... hahah...

mereka tengah sibuk nak beli orang pkr dan dap kat perak lah... harap mereka kuat macam adun kami dulu...

Pa'chik said...

tak sempat nak datang semalam.. haha... wei.. bagi aku la budak kecik yang santun tu wei.. hahaha...

So'od said...

alamak kak has.. tiba2 ramai org serbu blog sy dgn keyword 'SUK kena kepong'.. padahal sbb komen kak has yg sikit tu je.. hahah..

aini fatimah hassan said...

Salam...

Apa khabar Ali Qa'id?

Hari ni di pejabat satu hari suntuk kami bercerita pasal PRU 12. Rata2 memang berjaga sepanjang malam hingga ke pagi untuk mengetahui keputusan, rasanya kali ini yang paling lambat sekali.

Isu penutupan Tadika Kemas & pencerobohan ke dewan orang ramai di negeri yang di kuasai BA, adakah ianya tindakan puak2 yang kalah tu ke? Al maklumlah depa ni dah biasa buat benda camni semua lepas tu tuduh orang lain yang buat. Atau Si KJ dah mula tunjukan belangnya demi mempertahankan pak mertuanya tu?

izinni said...

salam semua ... lambat reply sebab syok sangat sampai demam dan migraine! hahahaha

izinni said...

am,
terima kasih sebab updatekan .. ehhehe .. tak tido kita ek

ryn,
hang pun tak tido ek. nasib esoknya takde class. hehehehe

king,
tahniah pada kita semua. rakyat sudah bersuara, sekarang masa untuk bekerja

khairyn,
aku akan gi sidang dun. aku nak ngendeng fidah. tak dapat masuk pun, asalkan dapat nengok tb kat bawah pun takpe. pastu aku nak gi pc first exco meeting baru ... terujanyaaaa ...
krol dah bagi green light lagi. hehehe .. dia kata .. kalau dah reporter tu reporter jugakla .. walaupun dah 'bersara' secara sukarela. hhehhee

aini,
negeri awak pun dah dibolosi. insyaAllah beberapa pru lagi boleh ditawan kalau BR kerja keras dan buktikan yang depa boleh memerintah dengan baik kat negeri2 yang depa dah dapat sekarang

pa'chik,
memang satu kawasan dengan tirek. seberang hiway je umah dia dengan umah aku. hehehhee ...
errr .... BR kena tawan semua negeri dulu baru boleh consider bagi budak kecik tu ek. hehehhe ... aku kan tamak kahkahkah

am,
laaaa .. iye ke? ok la tu ... nanti bertambah peminat2 baru .. terutamanya lengloi hehehhe

aini,
Alhamdulillah kuning Ali dah turun. bawah 150 tapi selagi tak turun bawah 100, kena berulang ke klinik lagi.

memang dalam seminggu dua ni topik ni la yang paling hangat di mana2 pun. sekarang ni saya nak nengok samada pm akan lantik sharir samad dengan ku li dalam kabinet atau tidak. depa kan selalu majoriti besar. besides i think they are alright as a politician